KEKAMENEΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ HUBER NEEDLES


ΒΕΛΟΝΕΣ HUBER

Μια βελόνα Huber είναι μια κοίλη βελόνα με ένα μακρύ λοξό, αιχμηρό, κατευθυντικό άκρο βελόνας που σχεδιάστηκε από τον οδοντίατρο Dr. Ralph L. Huber και εκλεπτυσμένο αργότερα από έναν αναισθησιολόγο Dr. Edward B. Tuohy για να χρησιμοποιηθεί στον καθετήρα της σπονδυλικής στήλης.

Η βελόνα Huber είναι μια εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα συστήματα χορήγησης που χρησιμοποιούνται για έγχυση, καθώς χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που χρειάζονται επαναλαμβανόμενη αγγειακή πρόσβαση και θεραπεία ρευστών για μακροχρόνια βάση και είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με εμφυτευμένες θύρες.

Τα συστήματα εμφυτευμένες θύρων έχουν πολλές χρήσεις όπως απομάκρυνση αίματος, έγχυση φαρμάκων, παρεντερικές διατροφικές λύσεις, προϊόντα αίματος και λύσεις απεικόνισης.

Τα εμφυτευμένα συστήματα θυρών αποτελούνται από δύο μέρη:

  • Η θύρα έγχυσης με ένα διάφραγμα το οποίο είναι αυτοσφραγιζόμενο.
  • Ένας ακτινοσκιερός καθετήρας που εκτείνεται πάνω από τον S.V.C για ταχύτερη αραίωση και μια πιο αποτελεσματική ροή στο κυκλοφορικό σύστημα του ασθενούς.

Για να εκτιμήσουμε την εφεύρεση του Huber και γιατί είναι σημαντικό για τους χρήστες των εμφυτευμένων θύρων αγγειακής πρόσβασης, μπορεί να είναι χρήσιμη μια κοντή βελόνα Huber Needlediscussion για τη γεωμετρία και το στυλ της βελόνας. Ο όρος λοξοτομή αναφέρεται στην επιφάνεια γωνίας που σχηματίζεται στον άξονα της βελόνας όταν ακονίζεται για να γίνει το σημείο της βελόνας. Το μήκος της λοξότμησης είναι η μακρύτερη απόσταση της λοξοτμήσεως που μετράται από την άκρη της βελόνας στην πλησιέστερη περιοχή της άλεσης πίσω από τη φτέρνα.

Μια βελόνα λοξοτομής “Α” έχει το μακρύτερο και ευκρινέστερο σημείο και χρησιμοποιείται στη συλλογή του αίματος καθώς ολισθαίνει διαμέσου του δέρματος πολύ εύκολα. Η άκρη είναι πολύ λεπτή και μπορεί εύκολα να εκτραπεί ή να υποστεί βλάβη.

Μια βελόνα λοξότμησης “C” δεν έχει αιχμηρό σημείο, και είναι επομένως πιο ανθεκτικό και λιγότερο ευαίσθητο. Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές όπως διάτρηση ελαστικού πώματος.

Η βελόνα λοξοτομής “Β” έχει χαρακτηριστικά ανάμεσα στις λοξοτμήσεις Α & C που είναι σχετικά εύρωστες και αιχμηρές.

Οι βελόνες στυλ τύπου Huber χωρίς βελόνες είναι βελόνες με λοξότμητο “Β” με σχετικά αιχμηρό σημείο. Η φτέρνα καθαρίζεται με αμμοβολή για να ελαχιστοποιηθεί η φθορά και το σημείο / άκρη εκτρέπεται – το άκρο ανεβαίνει πάνω από την κεντρική γραμμή για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή με τον ιστό ή τα μέσα.

Πώς λειτουργεί η βελόνα Huber

Η βελόνα του Huber εισάγεται για να περάσει μέσα από το εμφυτευμένο διάφραγμα θύρας και μέσα στη δεξαμενή της θύρας και στη συνέχεια το υγρό εισάγεται για να ρέει από τη δεξαμενή διαμέσου του καθετήρα, ο οποίος τελικά εισέρχεται στο αγγειακό σύστημα του ασθενούς.

Πώς το σημείο Huber διατηρεί το διάφραγμα

Όταν έχετε πρόσβαση στο διάφραγμα σιλικόνης της θύρας με μια βελόνα Huber, ένα βύσμα σιλικόνης δεν κόβεται από το διάφραγμα όπως συμβαίνει με μια τυποποιημένη υποδερμική βελόνα. Η γωνία του λοβού λοβού “Β” προκαλεί τη διάσπαση του διαφράγματος σιλικόνης καθώς η βελόνα εισέρχεται στο διάφραγμα. Επειδή το διάφραγμα προσαρμόζεται στη θύρα υπό πίεση, κλείνει γύρω από τη βελόνα. Μόλις αφαιρεθεί η βελόνα, βλέπετε μόνο μια εντύπωση για το πού εισήλθε η βελόνα, δεν υπάρχει τρύπα. Η πρόσβαση στο διάφραγμα με τακτική βελόνα σε τακτική βάση θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ακεραιότητας του διαφράγματος και τη διαρροή.

Κίνδυνοι της βελόνας Huber

Ένα από τα κοινά μειονεκτήματα αυτού του τύπου βελόνας είναι το υψηλό ποσοστό τραυματισμών με βελόνες, συμβαίνει συνήθως κατά την απομάκρυνση της βελόνας από το εμφυτευμένο σύστημα θύρας. Καθώς τα συστήματα θυρών πρέπει να σταθεροποιηθούν με το ένα χέρι και η βελόνα να αφαιρεθεί με το άλλο χέρι, αλλά εξαιτίας της ανάγκης να ξεπεραστεί η αντίσταση του ελαστικού διαφράγματος, αυτό αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία της βελόνας Huber ραβδώσεις. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο επειδή οι θύρες παρέχουν ως επί το πλείστον την φλεβική πρόσβαση για ασθενείς με Ηπατίτιδα Β και AIDS.

Ποικιλία βελόνες Huber

Οι βελόνες Huber έρχονται σε πολλές ποικιλίες λόγω της σπουδαιότητας αυτής της βελόνας, υπάρχουν διάφορα μεγέθη που μετριούνται με μετρητές (περιλαμβάνει 19, 20, 22, 24, 25), οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν τη διάμετρο της βελόνας. Όσο υψηλότερη είναι η ένδειξη, Όσο μικρότερη είναι η βελόνα. Επίσης, οι βελόνες Huber έχουν χρωματική κωδικοποίηση για κάθε μήκος τους που έρχονται σε μεγέθη 0,5 ίντσες έως 1,5 ίντσες για να διευκολύνουν την εύρεση του σωστού μεγέθους. Η βελόνα Huber μπορεί να είναι ευθύγραμμη ή καμπύλη η οποία έχει διαφορετική χρήση. Η Huber Needle

Ευθεία βελόνα Huber: Χρησιμοποιείται για την έκπλυση θυρών και καθετήρων – χορήγηση ενέσεων – οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες εφαρμογές.

Καμπύλη βελόνα Huber: έχει σχεδιαστεί για να παραμείνει στην εμφυτευμένη θύρα για αρκετές ημέρες, χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση διατροφικών υγρών, υγρών χημειοθεραπείας και φαρμάκων ως αντιβιοτικών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: